Nyheter

Bosse Wallsten in Memoriam

| 7 mars 2017

Vår ordförande Bo Wallsten född 1961 insomnade idag på eftermiddagen den 6 mars i Nacka. Bosse uppvuxen i Skärholmen fann friidrotten och löpningen och började sin löparkarriär i Mälarhöjdens IK, 1970 och 80 talets stora löparförening. Bosse hade långlöpningen och framförallt 5000m som sin huvuddistans. Under senare är sadlade han om till de riktigt långa distanserna som ½maran och maran. På maran gjorde han förnämliga 2.29. Bosse var medlem i IFK Lidingö och i Flemingsbergs SK där han avslutade sin löparkarriär. Bosse som efter sin karriär vigde sitt liv för friidrotten och han var en person som alltid ställde upp för sin kära idrott. Han blev förbundsstarter där han gjorde otaliga tävlingar året om i alla typer av sammanhang, propaganda tävlingar, SM eller landskamper alltid på plats med sitt korrekta sätt men med glimten i ögat, för Bosse var den aktive alltid i centrum.

Under de senare åren kom Fredrikshof att betyda mycket för Bosse och det var ömsesidigt. Först var han med i styrelsen i Gångföreningen och under den perioden var han även ”rådgivare” tränare för Fredrikshofs löparna. Hans erfarenhet och sätt att framföra sina erfarenheter uppskattade långlöparna och det gav framgångar. Han nämnde ofta Niklas Sydow som ett exempel på att idog träning lönar sig.

Han blev mer och mer engagerad i Fredrikshofs Friidrott verksamhet och blev 2011 med i styrelsen och under några år var han sekreterare och vice ordförande. Med stor trygghet och efter turbulens 2015 klev Bosse in som ordförande 2016. Hans gärning var i första hand att skapa nya ungdomsgrupper och se till att Hofvarandan fördes vidare och det gjorde han med bravur och engagemang. Bosses raka men mjuka sätt och alltid med glimten i ögat och ett otroligt stort hjärta för friidrotten kunde ingen missta sig på.

Våra tankar går till hans dotter.

Tommie Nordh

Hofvar- löparvän sedan i slutet på 1970-talet.