Om Fredrikshof

Fredrikshofs IF är en anrik idrottsförening som bildades 1901. Sedan 1998 är Fredrikshofs IF en alliansförening med inriktningarna Friidrott (Fredrikshofs FIF), Skidor- och Orientering, Cykel, Bowling och Gång.

Fredrikshofs FIF har cirka 350 medlemmar i alla åldrar – allt från elitsatsande idrottare till rena motionärer och stödmedlemmar. Gemensamt är att vi alla är medlemmar för att vi älskar friidrott.

Vår klubbtidning Kolstybben ges ut i tryckt format till våra medlemmar cirka två till tre gånger per år.

Kansli- och klubblokal

Kansli- och klubblokal finns på Östermalms IP, Fiskartorpsvägen 2. Därifrån administreras föreningen. Kansliet är sällan bemannat dagtid men oftast kvällstid i samband med träningarna. I klubblokalen samlas de olika träningsgrupperna före träningen.

Träna med Fredrikshofs FIF

Fredrikshofs FIF:s träningar har som mål att förbereda de aktiva för kommande tävlingar, därför kan gruppindelningar ske inom träningsgrupperna eller anpassa till mer grenspecifik träning (t.ex. sprint, hopp m.m.). Förutom våra egna tränare hyrs externa tränare in när det finns behov.

Träningarna genomförs vanligtvis i Lill-Jansskogen eller på Stadion. Under vintern bedrivs en del av träning i närliggande skolor och en del av träningsgrupperna använder inomhusarenorna på Bosön eller i Sätra. Aktuella träningstider bestäms inom träningsgrupperna och information finns på hemsidan, Facebook och/eller på anslagstavlan i klubblokalen.

Omklädningsrum finns inte i klubblokalen men Östermalm IP:s omklädningsrum, som finns i anslutning till klubblokalen, är öppna för allmänheten. Värdesaker kan förvaras inlåsta i klubblokalen under träningarna. De flesta träningar utgår från Östermalms IP.

Läs mer om träningsgrupperna…

2 thoughts on “Om Fredrikshof

  1. sverker

    en populär gren förr var skidorientering och klubben hade en egen sektion – lokalerna låg nere vid Adolffredriks kyrka på Olofsgatan. även en bandysektion har funnits i hofvet. intressant var att rätt många medlemmar i början var befäl på K1 – Clarence von Rosen var ju med och stöttade klubben som bildades på Fredrikshofs slotts trappa i närheten av von Rosens palats.

  2. sverker

    i våningen under på gamla ÖIP huserade IK Göta och de var ofta befäl på Göta Livgarde – konkurrenter alltså.
    kasernerna på Linnégatan finns kvar – hela Östermalm var fullt av militära byggnader. På Gärdet övade man och här störtade Herman Göring en gång – men klev bara ur skroten och borstade av sig. han höll ju till i Stockholm ett tag…
    idrottare brukade träffas här från hela landet och man tältade och hade kul….

Comments are closed.