Nyheter

Medlemsblad 2018-02

| 9 april 2018

Hej alla medlemmar i Hofvet.

Här kommer årets andra medlemsblad innan vi ger ut Kolstybben i maj–juni.

Det var kallt och det var ruggigt och våren kändes långt borta denna lördag den 24 mars när Premiärmilen gick av stapeln. Funktionärerna frös och löparna frös före start men humöret var det inget fel på varken hos löpare eller funktionärer. Nästan 3 000 löpare fullföljde loppet. Banan var skrapad och sandad så all heder till tävlingsledaren Tommie Nordh från Marathongruppen, som med Djurgårdsförvaltningens hjälp sett till att banan var i bästa skick.

Fredrikshofs FIF var arrangör tillsammans med Marathongruppen.


Här går strax starten.

Segern i herrklassen togs av David Nilsson från den öländska klubben Högby IF på tiden 30.56. David tog även hem spurtpriset på 2 500 kronor vid 3 kilometer. Damsegrarinnan hette Sandra Eriksson, finländsk hinderlöpare i världsklass, som nu flyttat till Stockholm och Hammarby, tid 34.56. Även Sandra tog hem spurtpriset, i damklassen, på
2 500 kronor.

På lördagen var det också prick tio veckor kvar till ASICS Stockholm Marathon. Premiärmilen är det enda milloppet för att seeda upp sig i startleden och få plats i första startgruppen kl 12.00 lördagen den 2 juni. 1 298 löpare klarade gränsen på 49 minuter.

Men funktionärerna är också värda att hyllas, längs banan, vid vätskekontrollerna och vid målet, där Mattias ungdomsgrupp hängde medaljer runt halsen på de trötta löparna när de kom in i en strid ström. Och efter det blev det kö till bananerna, drickan och kexchokladen.

 

 

 

 

 

 

Här står de taggade och redo att ta emot löparna.

 


Och på plats fanns ett FIF-tält och beachflaggor uppställda. I tältet togs funktionärerna emot och fick sina instruktioner för dagen. Vi är stolta och glada över att synas. Antal funktionärer, som ställde upp denna kalla marslördag, var drygt 100 personer. Ett jättestort tack till alla dessa för ett fantastiskt jobb.

Men det finns många segrare och hjältar i sådana här lopp. Synskadade Marie-Louise Wahlberg från FFIF kämpade tappert på och tog sig i mål. Och synskadade Marita Tyrén från Motala som springer tillsammans med sin man Anders kom i mål strax över 65 minuter.

¬– Det var ett fantastiskt roligt lopp att springa, sa Anders Tyrén efter loppet. Och inga som helst problem att ta sig fram även om det här och där kunde vara lite trångt. Men då får man ju tillfälle att prata lite med sina medlöpare, tillägger han med ett stort leende. Och Marita håller med om att det inte hade varit några svårigheter med att ta sig fram.

– Visst blev jag rejält om i fötterna eftersom jag inte har så lätt för att undvika vattenpölarna men vad gör det, säger hon glatt. Det är bara den första pölen man känner av.

 

 

 

 

 

 

Anders och Marita Tyrén

Årsmötet 2018
Den 21 mars var det dags för årsmöte i Fredrikshofs FIF. Tyvärr var bara cirka 20 personer närvarande men det blev ett bra årsmöte med engagerade deltagare som gav den nyvalda styrelsen idéer att arbeta med framåt. Den nya styrelsen 2018-2019 består av Torsten Östervall som omvaldes till ordförande och Kjell Kvarfordt som omvaldes till kassör. Monika Ljung återinvaldes som ledamot, efter ett års frånvaro, tillsammans med Mattias Arvidsson, nyval och Fredrik Nilsson, omval. Jag (Marita Modess) är sedan tidigare vald på två år. Vi återkommer med mer information i kommande Kolstybben om tankar och idéer som den nya styrelsen tänker arbeta med framåt.

På årsmötet avtackades också Stamenko Kadic, som nu stänger Jakthornet och flyttar till lilla Hasselbacken dit han hälsade oss alla välkomna. Han fick en Hofvar-jacka i present så att han alltid ska komma ihåg oss.

 

 

 

 

 

 

Stamenko Kadic flankeras av ordföranden Torsten Östervall och mötesordföranden Tell Hermansson.

Jackförsäljning den 7 mars

Här köper Janne Söderbom en Hofvar-jacka av Mikael Axbom på IFK Intersport Lidingö.

Det finns nu både en sommarjacka och en vinterjacka att prova i vår klubblokal. Beställning kan sedan göras via Intersport Lidingös hemsida www.intersportlidingo.se. Ni kan antingen åka och hämta jackan eller få den hemskickad, mot avgift. Det finns också möjlighet att hämta jackan i klubblokalen om ni bara hör av er när Intersport har informerat om att jackan är klar att hämta. Vinterjackan kostar 479 kronor och sommarjackan 499 kronor.

Månadens tävling
Glöm inte bort att anmäla er till Månadens tävling, där Hofvet betalar din anmälningsavgift om du anmäler dig i tid till friidrott@fredrikshof.org senast det datum som anges här nedan.
Lördagen den 5 maj, Kungsholmen Runt, anmälan senast 24 april.
Tisdagen den 19 juni, Långlöparnas kväll Stadion, anmälan senast den 12 juni.
Lördagen den 11 augusti, Runrundan Vallentuna, anmälan senast den 27 juli.
Kriteriet för att få delta kostnadsfritt i Månadens tävling är att du ställer upp som funktionär på de arrangemang som klubben deltar i. Premiärmilen, Höstrusket, Asics Stockholm Marathon och Stockholm Halv Marathon är några av dessa arrangemang.

Ytterligare bilder kommer att publiceras i kommande Kolstybben.

Hofvarhälsningar

Marita Modess

One thought on “Medlemsblad 2018-02

  1. Tommie Nordh

    Tack Marita för ett fin Nyhetsblad, kul att läsa om verksamheten och fina bilder.
    Hofvarhälsningar
    Nordan

Comments are closed.