Smångs spikraka kurva fortsätter – 31:37 på Höstrusket

Hiding avslappnad – Smångs fokuserad.

Hiding avslappnad – Smångs fokuserad.

Victor Smångs sprang som aldrig förr på knixiga och böljande Höstrusket. Med tiden 31:37 satte han nytt personbästa och förbättrade sin position som tvåa i Hofvets årsbästa-statistik.

Låga 32 på Hässelbyloppet skulle inte sätta punkt för Victor Smångs säsong (hans första som löpare). Victor var offensiv i rusningen vid starten av Höstrusket och gick med tätklungan som till en början bestod av ett tiotal löpare. Halvvägs passerade han på 15:45 som tvåa. Men på böljande Björnäsvägen tappade han något i tempo. Andra halvan gick åtta sekunder långsammare. Målet under 32 minuter nådde Victor dock med råge.

– På Hässelbyloppet trodde jag att jag hade sub 32 som i en liten ask, men man ska aldrig lita på Apple Watch. Dags att köpa en riktig löparklocka, sa Victor Smångs före loppet med ett skratt.

Lika glad var han i mål:

– 31:37 var en riktigt skön avslutning på säsongen, säger han.

Andra Hofvare i farten under lördagsförmiddagen var Kristofer Låås som körde loppet som en del av ett långpass. Han sprang i mål på 33:08 och höll sitt tänkta maratempo. Christoffer Hiding, med en strulig höst bakom sig, lyckades länge hålla “Lååsets” rygg, men tappade något på slutet och sprang i mål på 33:31. Nytt personbästa på landsväg.

Vann loppet gjorde Efrem Bhrane från Västerås FK på 31:12, två sekunder före Spårvägens Alexander Holmblad.

Övriga Hofvare: Filip Ainouz gjorde 37:05, Philip Arwedson 37:46, Ludvig Karmalm 40:25 och Anni Rajala 48:41.

/Christoffer Hiding